Αγορές

Νευρικότητα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές


Νευρικότητα επικρατεί στο άνοιγμα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αξιολογούν τα νέα δεδομένα για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, παρακολουθούν οι επενδυτές. Οι επαφές των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,1% στις 12.087 μονάδες, αντίθετα στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.208 μονάδες, όπως και στο Παρίσι ο CAC40 σημειώνει οριακά κέρδη 0,08% στις 5.526 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ υποχωρεί οριακά 0,02% στις 21.652 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,14% στις 9.057 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έβαλε στη μαύρη λίστα 28 κινεζικές εταιρείες, για φερόμενη εμπλοκή τους στην εκστρατεία καταστολής των κινεζικών αρχών κυρίως εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων,

Στην Ευρώπη, η προσοχή παραμένει στραμμένη στο Λονδίνο. Η κυβέρνηση της Βρετανίας εργάζεται με βάση το σενάριο ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα τερματιστούν εντός της εβδομάδας, έγραψε το περιοδικό The Spectator επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβάστε επίσης