Αγορές

Νευρικότητα στην Wall ελέω γεωπολιτικού ρίσκου


Εμφανής είναι η νευρικότητα που προκαλείται στις διεθνείς αγορές από τις "αναταραχές" σε γεωπολιτικό επίπεδο, κάτι που προκαλείται από την αβεβαιότητα στις εμπορικές σχέσεις. Την "σκυτάλη" από τις ευρωαγορές έλαβε η Wall η οποία κινείται, ωστόσο, με ήπιες απώλειες για την ώρα.

Από την μια πλευρά ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως δεν υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδος στις διαβουλεύσεις Ουάσινγκτον - Πεκίνου. Αβέβαιο είναι τελικά το πότε και αν πράγματι θα πραγματοποιηθεί η πολυδιαφημισμένη συνάντηση με τον ηγέτη της Β. Κορέας.

Στο επίκεντρο παραμένουν πάντα τα στοιχεία γύρω από τα τελευταία μακροοικονομικά και εταιρικά νέα. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Τραμπ προανήγγειλε την υποβολή σχεδίων για νέες φοροαπαλλαγές κάποια στιγμή πριν το Νοέμβριο.

Ισχυρές παραμένουν οι πιέσεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι οποίες προέρχονται κυρίως από τις εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία και τα αρνητικά στοιχεία για τον σύνθετο PMI Ευρωζώνης.

Κατά τα λοιπά, ήπιες απώλειες 0,20% καταγράφει το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου με την τιμή να κινείται στα 72,10 δολ. το βαρέλι. Πτωτικά και ο χρυσός κατά 0,305 στα 1,293 δολ. η ουγγιά.

Για την ώρα

Dow Jones -0,20%

S&P500 -0,15%

Nasdaq -0,10%

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις