Αθλητικά

Νέος προπονητής στην ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα


Ο Αντρέα Ντ΄ Αμίκο, μάνατζερ του Ιταλού προπονητή, Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος αποτελεί την επιλογή του Ίλια Ίβιτς για τον πάγκο της ΑΕΚ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχθηκε ότι η συμφωνία έχει «κλείσει» και οι συζητήσεις που θα γίνουν απόψε, θα αφορούν στις λεπτομέρειες της συνεργασίας. 

«Υπάρχει συμφωνία, απομένουν μόνο λεπτομέρειες για να συζητήσουμε και για να υπογράψουμε. Απόψε το βράδυ, λίγο μετά τις 21:30 (ώρα Ελλάδας) όπως υπολογίζω, θα είμαστε στην Αθήνα», ανέφερε

«Πραγματικά απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες να συζητήσουμε, υπάρχει συμφωνία», είπε ο Ντ’ Αμίκο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Ο κύριος Καρέρα, γνωρίζει ήδη αρκετά για την ΑΕΚ. Ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό και το πλάνο που υπάρχει. Ξέρει την ομάδα, τους παίκτες, γνωρίζει ότι οι φίλαθλοί της  είναι εκδηλωτικοί, αφοσιωμένοι στην ομάδα και δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Έμαθε επίσης, για το νέο γήπεδο. Όλα αυτά τον κάνουν χαρούμενο και φυσικά ήταν σημαντικά για να πειστεί, προκειμένου να συνεχίζει στην καριέρα του με την ΑΕΚ», πρόσθεσε. 

Στην συνέχεια και μετά από σχετική ερώτηση, ο Ντ΄Αμίκο αποκάλυψε εκείνο που θέλει να κάνει ο Ιταλός προπονητής, με την ΑΕΚ: «Θέλει να επιτύχει όπως και στην Σπαρτάκ Μόσχας, θέλει να κάνει πράγματα που έκανε με την ομάδα της Ρωσίας, οδηγώντας την σε επιτυχίες». 

O 55χρονος Ιταλός τεχνικός, πήγε στην ρωσική πρωτεύουσα για την Σπαρτάκ Μόσχας στις 17 Αυγούστου 2016 και στις 7 Μαίου 2017 εξασφάλισε τον τίτλο με την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας, για πρώτη φορά  μετά 16 χρόνια. Στις 6 Ιουνίου του ίδιου έτους ανανέωσε το συμβόλαιό του έως τις 31 Μαϊου 2019, κατέκτησε και το Super Cup Ρωσίας, αλλά το 2018, τα αρνητικά αποτελέσματα και οι απογοητευτικές εμφανίσεις, τον οδήγησαν στην έξοδο.
 
Ο Μάσιμο Καρέρα, Ιταλός αμυντικός, που έκανε σπουδαία καριέρα με την Γιουβέντους, κατακτώντας πρωτάθλημα, Κύπελλο και Super Cup Ιταλίας (1995), καθώς επίσης το Champions League (1996) και Κύπελλο UEFA (1993).

Άρχισε την προπονητική από τις Ακαδημίες της Γιουβέντους το 2009 και δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο επιτελείο του Κόντε, ο οποίος εξαιτίας της τιμωρίας του, του έδωσε χώρο και θέση πρώτου προπονητή για οκτώ παιχνίδια (6 νίκες και 2 ισοπαλίες). Ο Κόντε τον πήρε μαζί του ως βοηθό στην εθνική Ιταλίας και ακολούθως, ανέλαβε στην Σπαρτάκ Μόσχας.