ΕΥΖην

Νέο βίντεο του "Space Oddity" του David Bowie με αφορμή την 50η επέτειό του


Για να τιμήσουν την 50η επέτειο του "Space Oddity" του David Bowie πιστοί θαυμαστές του κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο του single.

Το βίντεο προβλήθηκε πρώτη φορά στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζον Κένεντι στην Ουάσινγκτον, το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση της NASA με αφορμή την 50η επέτειο της προσγείωσης του "Apollo 11" στη Σελήνη.

Το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο επίσημο website του εκλιπόντος τραγουδιστή, περιλαμβάνει άγνωστα στιγμιότυπα από τη συναυλία του στα 50α γενέλιά του, στο Madisson Square Garden στη Νέα Υόρκη.

Επίσης έχει συμπεριληφθεί υλικό από στούντιο που δημιουργήθηκε για την περιοδεία του 1990 Sound & Vision.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο Τιμ Ροπ.

"Φαντάστηκα τον David Bowie να τραγουδάει στον εορτασμό για την επέτειο προσγείωσης στο φεγγάρι. Απερίγραπτο" ανέφερε ένας θαυμαστής του θρύλου της ροκ που είδε το βίντεο. Ένας άλλος σχολίασε: "Εκπληκτικό. Τέλειο. Κλαίω και χαμογελάω ταυτόχρονα".

Το «Space Oddity» κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες προτού ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν φθάσουν στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969. Το BBC χρησιμοποίησε το τραγούδι ως μουσική υπόκρουση για την κάλυψη της ιστορικής στιγμής.

"Είμαι βέβαιος ότι πραγματικά δεν άκουγαν τους στίχους καθόλου!” είχε πει ο τραγουδιστής σε μεταγενέστερη συνέντευξή του.

Διαβάστε επίσης