Τράπεζες

Νέο σύστημα εξωδικαστικού συμβιβασμού εγκαινιάζει ο Γεωργιάδης


Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου αυτοματοποιημένου συστήματος εξωδικαστικού συμβιβασμού σε συνέντευξη του  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο σύστημα είναι ένα project των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Οικονομικών , των  θεσμών που είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Ο κ. Γεωργιάδης  επισήμανε ότι το νέο σύστημα εξωδικαστικού θα γίνεται  άμεσα και χωρίς τη χρησιμοποίηση υπερβολικού αριθμού εγγράφων και θα αφορά εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.«Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση, κανενός ορκωτού. Ένας υπολογιστής θα υπολογίζει τα στοιχεία για την περιουσία, τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις», εξήγησε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι ικανοποιήθηκε αρκετά γιατί «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και έτσι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Γεωργιάδης, κάλεσε τον κόσμο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή και να κάνει αίτηση για να μπει στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου.

 Επιπλέον, τόνισε ότι η διαδικασία είναι πλέον εξαιρετικά απλοποιημένη και δεν κοστίζει τίποτα.«Είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο. Δε χρειάζεται χαρτιά», «όλες οι τράπεζες και τις ελέγχουμε καθημερινά, έχουν σε κάθε τραπεζικό κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο, για να κάνουν την δουλειά στον συμπολίτη μας δωρεάν., και έτσι δεν χρειάζεται η συνδρομή κανενός άλλου» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης  τόνισε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας  τηλεφωνικής γραμμής η οποία θα χρησιμοποιείται  για να δηλώνονται τα  παράπονα και οι καταγγελίες των  πολιτών κατά των τραπεζών.«Έχω ασταμάτητες καταγγελίες πολιτών για ταλαιπωρίες αδιανόητου μεγέθους. Και να ξέρετε ότι αν το αποφασίσω, θα βάζω και πρόστιμο στην τράπεζα που έχει τις περισσότερες καταγγελίες».
 

Διαβάστε επίσης