Χρηστικά

Νέο πρόγραμμα για φθηνή στέγη – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Ένα νέο στεγαστικό πρόγραμμα με ευνοϊκούς όρους που απευθύνεται σε νέους έως 29 ετών, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η απόφαση για την ενσωμάτωση του συγκεκριμένου μέτρου στο συνολικό πακέτο ανακοινώσεων φαίνεται πως είναι ειλημμένη και δεν θα εξαρτηθεί από το τελικό εύρος του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου.

Το νέο στεγαστικό πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα ανακαίνισης σε παλαιά σπίτια, τα οποία έχει κριθεί πως υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μη κατοικήσιμα. Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές θα λαμβάνουν ενίσχυση για τις ανακαινίσεις ή συμπληρωματικά θα λάβουν και επιδότηση ενοικίου.

Το νέο επίδομα ενοικίου, μάλιστα, εξετάζεται να αφορά και σπίτια φοιτητών.

Οι συγκεκριμένες ενισχύσεις χορηγούνται είτε ως κρατική επιχορήγηση είτε ως άτοκα δάνεια ύψους 25.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος και θα έχει διάρκεια αποπληρωμής τα 15 έτη.
Δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος θα είναι οι νέοι έως 29 ετών και νέα ζευγάρια, ενώ θα τεθούν και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι πόροι ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μέτρων που αφορούν στη στέγαση προέρχονται από τις εισφορές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), ενώ προβλέπεται και η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου και συμπράξεις με ιδιώτες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα στη λίστα βρίσκονται  200 οικόπεδα, 100 κτίρια και 100 κενά καταστήματα του πρώην ΟΑΕΔ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα