Τουρισμός

Νέο πλήγμα στον τουρισμό: Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία από 7 ελληνικά νησιά


Νέο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό συνιστά η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να τίθενται από αύριο (9/9) σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από 7 ελληνικά νησιά που θεωρούνται «κόκκινες» περιοχές για κορονοϊό. 

Τα ελληνικά νησιά που μπήκαν στο στόχαστρο των Βρετανών είναι η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η  Λέσβος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Τήνος και η Σέριφος. Σήμερα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στα 7 αυτά νησιά τουλάχιστον 60.000 Βρετανοί τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους σπεύδουν να αναχωρήσουν, ώστε να αποφύγουν την καραντίνα. 

Μάλιστα, ο βρετανικός τύπος αναφέρεται σε τριπλασιασμό της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων επιστροφής στη Βρετανία μετά την κυβερνητική απόφαση. Σε «μαγικά χαρτάκια» έχουν αναχθεί τα εισιτήρια για μια πτήση πίσω στη Βρετανία πριν την εφαρμογή της καραντίνας για τους προερχόμενους από Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Τήνο και Σέριφο, αφού έως και 60.000 Βρετανοί δίνουν μάχη για έγκαιρη επιστροφή στην πατρίδα τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς χθες (7/9), οι προερχόμενοι από τα 7 αυτά ελληνικά νησιά που προσγειώνονται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός αν στο μεταξύ υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού με αποτέλεσμα αρνητικό.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν στη χώρα τους, από άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα καλούνται να δηλώσουν ότι δεν επισκέφθηκαν τα συγκεκριμένα νησιά.  

Υπενθυμίζεται, ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά Βρετανών τουριστών που γύρισαν μετά από διακοπές στην Ελλάδα και αποδείχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με αποκορύφωμα 20 μαθητές οι οποίοι επέστρεψαν από τη Ζάκυνθο. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις