Άμυνα & Διπλωματία

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα δολοφονεί πρόσφυγες


Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας ένα αγαπημένο του θέμα το μεταναστευτικό. Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Αθήνας για τη διαχείριση του προσφυγικού, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας διώκει, ληστεύει, ξυλοκοπεί και δολοφονεί πρόσφυγες!

«Το τελευταίο διάστημα, περίπου 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από τους οποίους απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη. Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε βίντεο στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε:

«Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, προσελκύουν, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή».

Θα «καταγγείλει» την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Χθες, δημοσίευμα της Sabah ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να δώσει «αποδείξεις», στο ΝΑΤΟ που «δείχνουν ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ» και αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα καταγγείλει την Ελλάδα ενώπιον όλων των μελών Συμμαχίας για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, και τις επισκέψεις ανώτερων αξιωματούχων σε αυτά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα