Τράπεζες

Νέο ομόλογο από τη Eurobank για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης


 Με έκδοση νέου ομολόγου η Eurobank θα ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, προετοιμαζόμενη για την επόμενη μεγάλη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το νέο ομόλογο αναφοράς θα έχει διάρκεια έξι ετών, με δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής στην πενταετία. Τα έσοδα από την έκδοση θα ενισχύουν τα δευτεροβάθμια κεφάλαια της τράπεζας (Tier 2).

Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις της νέας έκδοσης στους επενδυτές άρχισαν σήμερα διαδικτυακά. Η τράπεζα έδωσε εντολή στις Bank of America, BNP Paribas, Goldman Sachs, HSBC και UBS  να προχωρήσουν σε επαφές με θεσμικούς επενδυτές στην Ευρώπη ενόψει της έκδοσης. Η βαθμολογία των τίτλων από την Moody's αναμένεται ότι θα είναι Caa1, «Β» από την S&P και «CCC» από την Fitch.

Την έξοδο της Eurobank στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων διευκολύνει η απρόσμενη αναβάθμιση της χώρας, την Παρασκευή, από τον οίκο S&P.

Η Eurobank ενισχύει την κεφαλαιακή της επάρκεια ενόψει της επιτάχυνσης της εξυγίανσης του δανειακού χαρτοφυλακίου της, μέσα από τη μεγάλη προγραμματιζόμενη τιτλοποίηση "Mexico", η οποία θα αφορά δάνεια 3,3 δισ. ευρώ.

Τελικός στόχος είναι να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στα 2,6 δισ. ευρώ, από 5,7 δισ. στο τέλος του 2020.

Ετικέτες Eurobank