Τουρισμός

Νέο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα ετοιμάζει η «Λάμψα ΑΕ»


Αύξηση τζίρου σε «Μεγάλη Βρετανία» και «King George»

Στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας θα προστεθεί, εντός του 2019, το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Λάμψα ΑΕ, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα, με το όνομα «King’s Palace».

Συγκεκριμένα, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της εταιρίας έκρυβε, μεταξύ άλλων, την παραπάνω ανακοίνωση, καθώς το εν λόγω ξενοδοχείο, το οποίο θα διαθέτει 180 δωμάτια, θα ανοίξει σε πρώτη φάση με λιγότερες κλίνες το Μάιο του 2019 και το 2020 θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Η επένδυση υπολογίζεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ξενοδοχείων της Λάμψα στην Αθήνα, «Μεγάλη Βρετανία» και «King George», το 2018 τα βρίσκει να κλείνουν με νέα άνοδο στις πληρότητες τους (75%-80%) αλλά και ενίσχυση κατά 10% του τζίρου, ενδεικτικό της δυναμικής του προορισμού της Αθήνας, όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ομίλου, στη Σερβία «Hyatt Regency Belgrade» και «Mercure Excelsior», αλλά και της Ρόδου «Sheraton Rhodes» κινούνται σε σταθερά επίπεδα, όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι από τον Αύγουστο παρατηρήθηκαν σημάδια «κόπωσης» στην τουριστική ζήτηση στη Ρόδο, κάτι όμως φυσιολογικό μετά από διαδοχικά χρόνια ανόδου των αφίξεων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε κάθε περίπτωση περιγράφεται, από την εταιρία, ως μεγάλη πρόκληση, η διαχείριση των ελληνικών προορισμών, ο τρόπος δηλαδή που θα ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και οι υποδομές θα είναι αυτές που αρμόζουν σε μια χώρα όπου ο τουρισμός παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης