Επιχειρήσεις

Νέο deal για VNK Capital - εξαγοράζει το 36% της «Παλίρροια - Σουλιώτης»


Σε μια ακόμη στρατηγική συνεργασία προχωρά το VNK Capital, συμφερόντων της οικογενείας Κάτσου, καθώς συμφώνησε στην εξαγορά του 36% της εταιρείας ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ – ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Πρόκειται για μια κίνηση με την οποία η VNK Capital παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην γνωστή εταιρεία παραγωγής συσκευασμένων τροφίμων, που μετρά άλλωστε ήδη 60 χρόνια παρουσίας.

Η πεποίθηση άλλωστε και των δυο πλευρών είναι πως δημιουργούνται οι συνθήκες για αύξηση του κύκλου εργασιών με την περαιτέρω άνοδο των εξαγωγών, που αποτελούν άλλωστε το 80% του τζίρου. Χαρακτηριστικό στοιχείο δε, είναι το γεγονός πως η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ – ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε. είναι νο 1 παραγωγός ντολμά στον κόσμο και τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

Έντονη κινητικότητα από VNK Capital

Οι στοχευμένες κινήσεις από πλευράς VNK Capital αναμένεται να συνεχιστούν και το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο σε ελληνικές όσο και διεθνείς εταιρείες, μέσω καινοτόμων στρατηγικών και ευέλικτων χρηματοδοτικών σχημάτων. Στόχος είναι η ανάπτυξή τους τόσο στην αγορά της Ελλάδας, αλλά κυρίως στις αγορές του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως μόλις πέρσι, η VNK Capital απέκτησε το 25% της Foodlink, εξαγόρασε την ιδιωτική πολυκλινική SEA Medical Health Clinic στη Μύκονο και επαναγόρασε την εμπορική δραστηριότητα της Pharmathen, που ονομάστηκε Innovis.

Τέλος, συμμετείχε απο κοινού με την OlympiaGroup του Πάνου Γερμανού στην απόκτηση του 12,8% της Lamda, με φόντο το mega project του Ελληνικού.