Ελλάδα

Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κατσιμπάρδης


Άδοξο τέλος είχε ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κατσιμπάρδης, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανασύρθηκε από τη θάλασσα νεκρός. Η σορός του 79χρονου εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτής στη θάλασσα, κοντά στο Λιμανάκι της Δροσιάς. Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 1939 στη Δομβραίνα Βοιωτίας. Διετέλεσε βουλευτής Βοιωτίας για 23 χρόνια.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία και υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς εργατοϋπαλληλικές και συνεταιριστικές οργανώσεις. Επίσης ο Γ. Κατσιμπάρδης υπήρξε πρωταθλητής στους δρόμους ταχύτητας, μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και Βαλκανιονίκης (1960).

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε την περίοδο της χούντας, ως μέλος του αντιδικτατορικού ΠΑΚ, ενώ το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Ηταν βουλευτής Βοιωτίας για 23 χρόνια (1977 – 2000),  διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών (1987 – 1988) και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ την περίοδο 1984 – 1987.

Τον Δεκέμβριο του 1990 εκλέχθηκε από την Κ.Ε. γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών και το 1994 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το ίδιο έτος τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και ορίσθηκε υπεύθυνος του Εκτελεστικού Γραφείου για τους τομείς Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Θεσμών ενώ το 1995 επανεκλέχθηκε μέλος του Ε.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Γ.Κατσιμπάρδης, είχε συγγράψει πολλά βιβλία, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Λιβάνη, όπως «Από τον Διόνυσο Καδμείο στον Οιδίποδα», «Ο Ευριπίδης, η εποχή του και τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Φοίνισσες», «Τροφώνιος, ο μεταρρυθμιστής αρχιτέκτονας, θεός της μαντικής», «Υπάρχει και η Βουθόη», «ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμός», «Ιστορία επτά μύθων. Κύκλια έπη, Όμηρος, Ησίοδος, Πίνδαρος και Ηρόδοτος», «Ιστορία επτά μύθων. Αισχύλος, Σοφοκλής και Ευριπίδης» και «Βλάχοι και Βάκχοι στη Θήβα».