Επιχειρήσεις

Νέες επενδύσεις ύψους 33,9 εκατ. ευρώ δρομολογεί η DS Smith Hellas


Η DS Smith Hellas ανακοίνωσε ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 33,9 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα διετίας, στις 3 βιομηχανικές μονάδες που διατηρεί η εταιρεία στη χώρα. Οι επενδυτικοί πόροι θα διοχετευθούν στην αναβάθμιση του εξοπλισμού των εργοστασίων που περιλαμβάνει μηχανές τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή καινοτόμων λύσεων συσκευασίας και την ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων των μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το επενδυτικό πλάνο για την Ελλάδα αποτελεί μέρος της φιλόδοξης στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας για την Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση του ηγετικού της ρόλου στην περιοχή, δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων λύσεων βιώσιμης συσκευασίας που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Σημαντικές αναβαθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο της Ιεράπετρας αυτό το καλοκαίρι, με στόχο η DSSmith Hellas να προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καινοτόμες λύσεις, βελτιωμένη απόδοση και προϊόντα με την πιο υψηλή ποιότητα. Η επένδυση όχι μόνο θα αναδιαμορφώσει την αγορά, αλλά παράλληλα, θα δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για την τοπική κοινωνία. Ειδικότερα, στο εργοστάσιο της Ιεράπετρας, μιας περιοχής με μεγάλη σημασία για τον πρωτογενή αγροδιατροφικό τομέα της Κρήτης, θα εγκατασταθεί μια νέα μηχανή κατεργασίας Rotary Die Cutter (RDC), ενώ θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επεκτάσεις του υφιστάμενου κτιρίου, βελτιώνοντας περαιτέρω τη λειτουργική απόδοση και την ποιότητα των παραγόμενων συσκευασιών. Η προσθήκη αυτής της πλήρως αυτοματοποιημένης μηχανής με 6 εκτυπωτικές μονάδες υψηλής ακρίβειας θα εκσυγχρονίσει πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου.

Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί μια μηχανή κατεργασίας Flatbed Die Cutter (FDC), ενισχύοντας περαιτέρω τις καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις συσκευασίας που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τα λαχανικά που παράγονται στην περιοχή της Ιεράπετρας, στην υπόλοιπη Ευρώπη. Με αυτές τις αναβαθμίσεις, το εργοστάσιο θα εισέλθει σε μια νέα εποχή, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει καινοτόμες λύσεις και να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα κατά 25%.

Η DS Smith Hellas δρομολογεί ανάλογες επενδύσεις και στις άλλες δύο βιομηχανικές μονάδες της που βρίσκονται στην Αρχαία Κόρινθο και την Θεσσαλονίκη, με στόχο την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και την ελαχιστοποίηση της σπατάλης πρώτων υλών. Μέσω αυτών των επενδύσεων, η DS Smith θα προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν διαφορετικά σχέδια και λύσεις για την ανάδειξη του brand τους ώστε να δημιουργήσουν μοναδικές συσκευασίες που ξεχωρίζουν στην αγορά. Η υψηλής ποιότητας συσκευασίες εγγυώνται την ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων, ελαχιστοποιώντας τα απορρίμματα στην παραγωγική διαδικασία και συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας της αγοράς.

Ο Αντώνης Καντζέλης, Managing Director στην DS Smith Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα), δήλωσε: «Σε μια εποχή που η Ελλάδα χρειάζεται να κερδίσει το στοίχημα της καινοτομίας και των επενδύσεων, το όραμά μας είναι να τονίσουμε τη σημασία της ενσωμάτωσης βιώσιμων λύσεων συσκευασίας ως αναπόσπαστο στοιχείο της περιβαλλοντικής στρατηγικής των πελατών μας, ανεξαρτήτως κλάδου. Οι άνθρωποί μας, η συνεχής καινοτομία και η κορυφαία τεχνολογία στις τρεις βιομηχανικές μονάδες μας, είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται η παραγωγή υψηλής ποιότητας λύσεων βιώσιμης συσκευασίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα