Ελλάδα

Νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Δυνατότητα συνδυασμού με το «Πρώτο ένσημο»


Από την 1η Ιανουαρίου 2022 ξεκινούν οι νέες εντάξεις στο πρόγραμμα των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Πρόκειται για 50.000  πρόσθετες νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, που, μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας μπορούν να συνδυαστούν κατά περιπτώσεις με το πρόγραμμα «Πρώτο Ενσημο», εφόσον το επιθυμούν και αιτηθούν γι’ αυτό οι εργοδότες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι  επιχειρήσεις - εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενο μέσω του «Ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας», μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται από την ως άνω ημερομηνία για άλλες 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Από 1η Ιανουαρίου 2022 θα είναι διαθέσιμο και το «Ανοικτό πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας για την πρώτη πρόσληψη νέων ηλικίας 18-29 ετών - «Πρώτο Ένσημο». Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν νέο, ηλικίας 18-29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης (ειδικό έντυπο) στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Οι επιχειρήσεις –εφόσον το επιθυμούν-  θα μπορούν να ενταχθούν παράλληλα για τον ίδιο ωφελούμενο στο  πρόγραμμα «Πρώτο ένσημο» και στο πρόγραμμα νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται σε αυτά. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης (ειδικό έντυπο παράλληλης ένταξης) στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα