Πολιτική

Νέα στοιχεία για Φρουζή: Επιχείρησε να δει τον Στουρνάρα πριν τις εκλογές του 2015


Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτει νέα στοιχεία γύρω από τον Κ. Φρουζή που δείχνουν ότι η Novartis είχε δικτυωθεί τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Η εφημερίδα δημοσιεύει e-mail μεταξύ των Κ. Φρουζή και Αντ. Werner από το οποίο φαίνεται πως παραμονές των εκλογών του 2015, σχεδίαζαν να συνομιλήσουν με τον Κεντρικό Τραπεζίτη περί Grexit.

Η συγκεκριμένη επικοινωνία των δύο στελεχών της εταιρείας, γίνεται στα αγγλικά, χρονολογείται στις 12.1.15, αφορά επικείμενη συνάντηση κλειστής ομάδας συνομιλητών με τον Γιάννη Στουρνάρα και αντικείμενο τα σενάρια της «επόμενης ημέρας».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των e-mails o Αντ. W. Σαρλικιώτης (ο οποίος υπενθυμίζεται πως φέρεται από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για το σκάνδαλο της Novartis να εντάσσεται στον μηχανισμό του «μαύρου ταμείου» της εταιρείας) ζητά τη συγκατάθεση του μέχρι τότε διευθύνοντος συμβούλου της Novartis προκειμένου να τεθεί στο τραπέζι της διαβούλευσης (προς διασφάλιση ενδεχομένως των συμφερόντων της εταιρείας) η εκδοχή εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Ο Κ. Φρουζής απαντά θετικά, προτείνοντας ωστόσο να μη συμπεριληφθεί γραπτώς, ως αίτημα, στην «ατζέντα» της συνάντησης.

novartis

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο Αντ. Werner Σαρλικιώτης, αποχωρώντας από την κεφαλή της Νοvartis το 2010, ανέλαβε καθήκοντα ως Head Sales & Marketing Region Europe, στην έδρα της μητρικής εταιρείας, στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο Κ. Φρουζής, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα e-mails στους Κυρ. Μητσοτάκη και Γ. Στουρνάρα, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως ζήτησε τη βοήθεια του διοικητή της ΤτΕ ώστε να αποκατασταθεί επαγγελματικά μετά την αποχώρησή του από την Novartis. Φέρεται, πάντως, να δήλωσε πως δεν θυμόταν ακριβώς εάν και πότε συναντήθηκε με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ετικέτες Novartis