Άμυνα & Διπλωματία

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή στην Τριπολιτσά


Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επέτειο από την άλωση της Τριπολιτσάς που σημειώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Πιο αναλυτικά, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας στην εθνικιστική ρητορική, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι».

«Η Ελλάδα μας ακολουθεί»

Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει ισχυρότερο δίκτυο επικοινωνίας με τον κόσμο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου περί ίδρυσης από την Ελλάδα διεύθυνσης επικοινωνιών «με σκοπό την προπαγάνδα στα παγκόσμια ΜΜΕ, ενάντια στις θέσεις της Τουρκίας», ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Να το κάνει».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε: «Αυτή (σ.σ. η Ελλάδα) έχει διεύθυνση επικοινωνιών αλλά εμείς δεν έχουμε; Η διεύθυνση επικοινωνίας μας είναι πολύ πιο ισχυρή, σε αυτό το σημείο, έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλύτερο δίκτυο επικοινωνίας με τον κόσμο. Και εξακολουθεί να το κάνει. Αυτοί μας ακολουθούν από πίσω, σαν βαγόνια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνέχισε τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Μόλις προχθές από το βήμα της συνέλευσης, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», δείχνοντας μάλιστα φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έμειναν αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα επέλεξε να δώσει μια ψύχραιμη απάντηση, λαμβάνοντας υπόψιν τους όρους καλής γειτονίας.

«Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής», δήλωσε συγκεκριμένα για την Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ελληνικής δήθεν επιθετικής συμπεριφοράς, ο κ. Δένδιας τόνισε τα εξής: «Η χώρα που ευθέως απειλεί με πόλεμο, που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις