Επιχειρήσεις

Νέα πλοία αγόρασε η Capital Liberty Invest του Β. Μαρινάκη


Στην απόκτηση δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υψηλών προδιαγραφών τύπου feeder που θα τεθούν υπό την τεχνική διαχείριση της Liberty Blue στο Λεερ της Γερμανίας, προέβη η Capital Liberty Invest, η κοινοπραξία της Capital Ship Management του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και της Liberty One του Dietrich Schulz.

Όπως αναφέρει η εταιρία, το πρώτο από τα δύο αδελφά πλοία, το Ibrahim Dede (1.878 TEU), μετονομάστηκε σε Asterix kai παρελήφθη με επιτυχία στις 21 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ στη συνέχεια ναυλώθηκε από μία εκ των μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιριών διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων.

Όσον αφορά το δεύτερο σκάφος, Cafer Dede, αναμένεται να παραλειφθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019 και θα μετονομαστεί σε Apostolos ΙΙ.

Τα εν λόγω πλοία κατασκευάστηκαν το 2008 στο ναυπηγείο Sedef της Κωνσταντινούπολης, βάσει υψηλών προδιαγραφών, με ελκυστικό προφίλ ταχύτητας, κατανάλωσης και έχουν ήδη εξοπλιστεί με συστήματα επεξεργασίας νερού έρματος.

Το Asterix και το Apostolos II, αγοράστηκαν δώδεκα μήνες μετά την ίδρυση της Capital Liberty Invest, ως επιστέγασμα της αξιολόγησης πολλών projects σε διάφορους ναυτιλιακούς κλάδους και την επιθεώρηση πολλών πλοίων.