Πολιτική

Νέα κόντρα Κοτζιά-Καμμένου με αιχμές για "ακροδεξιά ρητορική" και ..."Εισ-Πράττω"


Δεν δείχνει να έχει τέλος η κόντρα των δύο πρώην υπουργών της κυβέρνησης, με εκατέρωθεν διαδικτυακές αντεγκλήσεις και σαφείς υπαινιγμούς, μεταξύ του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και του ιδρυτή της κίνησης «Πράττω», Νίκου Κοτζιά, με τον πρώην ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για ακροδεξιό λόγο και τον πρώην ΥΠΕΘΑ να μιλά για "ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ".

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος, μέσω ανάρτησης του στα social media, τονίζει: «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ... Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό», απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ανακοίνωσης της ανωτέρω κίνησης, η οποία και ανέφερε πως «όταν η κυβέρνηση επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον της Σωτηρίας και άρχισε να προωθεί πολιτικές απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η χώρα, όχι, πλέον, από τη σκοπιά της σωτηρίας, αλλά της δημοκρατίας και της αριστεράς, η ηγεσία των ΑΝΕΛ, όχι όλοι οι ΑΝΕΛ, δεν μπορούσε να ακολουθήσει, ήταν η στιγμή εγκατάλειψης της μονοσήμαντης Πολιτικής Σωτηρίας και η ανασύνθεσή της με μια αριστερή πολιτική, γεγονός το οποίο απαιτούσε διαφοροποίηση στις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλαγή σχέσεων και πλεύσης, ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα και στα θέματα της δημοκρατίας και των κοινωνικών πολιτικών».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως «η ηγεσία των ΑΝΕΛ ήταν ένας εν δυνάμει και για ένα μέρος των απαιτήσεων της αντιμνημονιακής μάχης σύμμαχος στη Σωτηρία, ήταν όμως ξένη ως προς μια κυβέρνηση αριστεράς».

«Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαζε το λαϊκό κοινωνικό στοιχείο της, στο δεύτερο όλο και περισσότερο έβγαζε έναν δεξιό λόγο που μετασχηματιζόταν σε ακροδεξιό. Λόγο στον οποίο προστέθηκε, επιπλέον, η σύγχυση στην οποία περιήλθε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τις αρχές του 2017. Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία μαζί του ήταν αδύνατο να προχωρήσει», καταλήγει η ανακοίνωση του «Πράττω».

Διαβάστε επίσης