Πολιτική

ΝΔ: Σκέφτεται να παίξει το «χαρτί» της πρότασης δυσπιστίας


To «χαρτί» της πρότασης δυσπιστίας σκέφτεται να παίξει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να βάλει «φραγμό» στη Συμφωνία των Πρεσπών, που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Όλα, σχετικά με τις τελικές αποφάσεις της ηγεσίας της ΝΔ, θα εξαρτηθούν από την πορεία της συζήτησης στην Ολομέλεια και κυρίως από το αν η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει δύο βασικά αιτήματα που έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το πρώτο αφορά στην κατάθεση του οριστικού και αναθεωρημένου Συντάγματος της ΠΓΔΜ, όπως προέκυψε από την πρόσφατη διαδικασία αναθεώρησης. Το δεύτερο αίτημα που έθεσε η ΝΔ, ως προειδοποιητική βολή προς την κυβέρνηση-στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας- είναι η δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από την θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες έχουν βάλει στο «ζύγι» τα υπέρ και τα κατά της πρότασης δυσπιστίας, αναμένοντας, ωστόσο, την πορεία-εξέλιξη της συζήτησης στην Ολομέλεια και αν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει τα δύο βασικά αιτήματα της ΝΔ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να συγκεντρώσει απαρεγκλίτως 151 ψήφους για να κυρωθεί, κάτι που με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα, δεν θεωρείται πολύ πιθανό.
 

Διαβάστε επίσης