Πολιτική

Νατσιός: Το εργασιακό νομοσχέδιο μετατρέπει τη δουλειά σε δουλεία και οδηγεί σε μεσαιωνικές μορφές εργασίας


«Αντιεργατικό», χαρακτήρισε το εργατικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταστρατηγεί ακόμα και το πνεύμα της κοινοτικής οδηγίας που φέρνει προς κύρωση, μετατρέπει την δουλειά σε δουλεία και οδηγεί σε μεσαιωνικού τύπου μορφές ευέλικτης εργασίας

«Το νομοσχέδιο πριονίζει το ιερό δικαίωμα της εργασίας που είναι κατοχυρωμένο εκ του Συντάγματος. Η δουλειά μετατρέπεται πλέον σε δουλεία.

Είναι αντίθετο ακόμα και από το πνεύμα της κοινοτικής οδηγίας την οποία καταστρατηγείτε και η οποία μιλά για διαφανείς προβλέψιμους όρους εργασίας, προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων με ρήτρα απαγόρευσης απόλυσης. Αυτό που φέρνετε είναι υποβάθμιση των εργαζομένων με ακραίες μορφές ευέλικτης εργασίας και όχι ενίσχυσης τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάτσιος και συμπλήρωσε:

«Είναι ένα αντιεργατικό νομοσχέδιο που γίνεται εργαλείο όσων επιθυμούν την εργοδοτική υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία βελτίωση των όρων εργασίας. Σπεύδετε να απελευθερώσετε την 8ωρη εργασία, θεσμοθετείτε την 6ημερη εργασία, καταστρατηγείτε την αργία της Κυριακής και επιβάλλετε -για πρώτη φορά- συμβάσεις μηδενικών όρων και ποινικοποιείτε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. Ουσιαστικά δημιουργείτε εργασιακό μεσαίωνα με 78 ώρες εργασίας αντί 48 ώρες, με στόχο δήθεν να καταπολεμήσετε την ανεργία, ενώ ποινικοποιείτε και την συνδικαλιστική δράση η οποία τιμωρείται ακόμα και με ποινή φυλάκισης».

Ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ», χαρακτήρισε ακόμα επίπλαστη τη μείωση της ανεργίας καθώς -όπως είπε- στην πλειονότητα τους οι νέες μορφές εργασίας είναι εντελώς ευέλικτες σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των εργοδοτών.

«Η ΝΙΚΗ θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιωθούν οι όροι εργασίας. Θα εργαστεί για την ανάπτυξη της χώρας αλλά μιας ανάπτυξης μακρόπνοης και θα προστατεύσει με όλες της τις δυνάμεις το ιερό δικαίωμα της εργασίας», κατέληξε ο κ. Νατσιός.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα