Χρηστικά

Να υποβληθούν έγκαιρα οι φορολογικές δηλώσεις, καλεί ο Αλεξιάδης


Κάλεσμα - έκκληση προς τους φορολογούμες απευθύνει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ώστε να επισπεύσθουν τις διαδικασίες για να υποβάλουν τις δηλώσεις. Όπως διευκρινίζει, δεν πρόκειται να δοθεί επιπλέον παράταση. 

Όπως εξήγησε, μετά από την επεξεργασία των δηλώσεων διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποβληθεί 1.700.000 και για το λόγο αυτό χθες αποφασίστηκε έγκαιρα να δοθεί παράταση και – όπως είπε – όχι την τελευταία μέρα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. "Μέχρι τις 15 του μηνός αν αξιοποιηθούν οι μέρες μέχρι τότε, ο ρυθμός των δηλώσεων, με 90.000 τη μέρα, μπορούν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν οι πάντες. Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι γύρω στις 150.000 τη μέρα”, ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 4,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 75% του συνόλου.

Στο μεταξύ, ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στο χθεσινό δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο επέκρινε όσους προσπαθούν – όπως είπε χαρακτηριστικά - να βρουν διατυπώσεις και καταστάσεις, "ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον κλάδο των λογιστών". "Θέλω να ξεκαθαρίσω με σαφήνεια, δεν ευθύνονται ο λογιστές για τις καθυστερήσεις. Στα προβλήματα των φορολογικών δηλώσεων οι ευθύνες είναι στο υπουργείο Οικονομικών και τις αναλαμβάνουμε.”, είπε ο κ. Αλεξιάδης και χαρακτήρισε τους λογιστές άμισθους συνεργάτες του υπουργείου Οικονομικών και όχι αντιπάλους.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι το υπουργείο επιδιώκει μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση προκειμένου – όπως ανέφερε – να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να αποπληρώσουν τις οφειλές σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, μέχρι το Δεκέμβριο. "Όσο πιο νωρίς γίνει ο ΕΝΦΙΑ τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις