Διεθνή

Να διορθώσουν τα «κακώς κείμενα» της Ε.Ε επιδιώκουν Μέρκελ - Ολάντ


Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα

Ν' αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες της Ε.Ε επιδιώκουν οι ηγέτες της Γερμανίας και Γαλλίας, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ όπως συμφώνησαν σήμερα, μια μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβας. Στόχος επίσης της εν λόγω συνάντησης ήταν και ο προσδιορισμός της κοινής στρατηγικής γύρω από την υπόθεση της Brexit και την ηγεσία της Μ. Βρετανίας. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για την ασφάλεια στην Ευρώπη

"Τώρα το ζήτημα είναι να εφαρμόσουμε μια ατζέντα που θα αποσαφηνίζει ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε από κοινού (για να αντιμετωπίσουμε) τις αδυναμίες, στα δύσκολα καθήκοντα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε" είπε η καγκελάριος.

Από την άλλη πλευρά, ο Φρ. Ολάντ σημείωσε ότι το "διαζύγιο" της Βρετανίας από την ΕΕ πυροδότησε μια κρίση που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της Ένωσης. Κάλεσε τους ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών που θα βρίσκονται αύριο στην Μπρατισλάβα να καθορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα και έναν οδικό χάρτη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Η ασφάλεια θα είναι ένα από τα τρία βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, είπε. "Η βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια... η συνοριακή ασφάλεια, η ασφάλειά μας απέναντι στις εξωτερικές απειλές", τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις