Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Η ΝΔ συστήνει Ταμείο Ανάκαμψης Κολλητών


«Η κυβέρνηση λόγω εγκληματικών επιλογών έχει καταδικάσει την κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsbomb.gr.

«Από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 8.000 συνανθρώπους μας… το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει με σχέδιο που θα προβλέπει την προστασία των πολιτών, με δωρεάν συνταγογραφημένα τεστ για όλους, ώστε να έχουμε και καλύτερη επιδημιολογική εικόνα».

Οι κυβερνώντες, αναφέρει ακόμη, «διέλυσαν την Επιθεώρηση Εργασίας, σταμάτησαν τους ελέγχους και αναγκάζουν εργαζόμενους που μπήκαν σε καραντίνα να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, δεν στήριξαν ποτέ το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί ακριβώς δεν πιστεύουν σε αυτό… σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχουμε 1.680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας και μειωμένο τον προϋπολογισμό για το ‘21 κατά 600 εκατ. Τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν, οι γιατροί δίνουν στοιχεία για 113 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ (82 με covid-19) εκ των οποίων οι 37 περιμένουν πάνω από τρεις μέρες».

Όσον αφορά την πολιτική της ΝΔ στο πεδίο της οικονομίας, επαναλαμβάνει «την ανάγκη διαγραφής και ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, για να αποφύγουμε λουκέτα και απολύσεις και τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση».

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τα εργασιακά υποστηρίζει ότι θα φέρει «απλήρωτα δεκάωρα, κακοπληρωμένες δουλειές και διαλυμένη προσωπική ζωή». Όσον αφορά δε το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, κάνει λόγο για «Ταμείο Ανάκαμψης Κολλητών» και για έναν «κρατικοδίαιτο καπιταλισμό».

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρεται σε «θεσμική παρακμή μιας κυβέρνησης που εκβιάζεται από πρακτικές και λογικές του υποκόσμου» και εξηγεί: «Όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατηγορείται για απάτη και εκβιασμό και αντί για διώξεις απολαμβάνει τη φύλαξη μισού αστυνομικού τμήματος, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις