Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Δόθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές (5,05%) στο placement - Μεγάλη ζήτηση από funds


Πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι είχε σχεδιαστεί, ήταν τελικά το placement μετοχών της εταιρείας Mytilineos: Δόθηκαν σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές 7,2 εκατ. μετοχές, αντί 4,5 εκατομμυρίων, προκειμένου να ικανοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η μεγάλη ζήτηση.

 Οπως διαπιστώθηκε κατά την εξέλιξη της διαδικασίας, η ζήτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη απ'ό,τι είχε υπολογιστεί, καθώς  δεκάδες χαρτοφυλάκια ήθελαν να αποκτήσουν επενδυτική θέση στον ελληνικό ενεργειακό και μεταλλουργικό όμιλο ενόψει παράλληλης εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Οι μετοχές που διατέθηκαν αντιστοιχούν σε 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η τιμή διαμορφώθηκε σε 35,5 ευρώ, που είναι η μέση τιμή της μετοχής στο τελευταίο 12μηνο και μόλις 4% χαμηλότερη από τη μέση τιμή μηνός και τριμήνου.

Πωλητής ήταν ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος, μέσω δύο προσωπικών εταιρειών χαρτοφυλακίου (Frezia Ltd και Kilteo Ltd). Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του στην εισηγμένη εταιρεία μειώνεται από 26,54% σε 21%.

Με τη διάθεση των 7,2 εκατ. μετοχών σε διεθνή χαρτοφυλάκια, αυξάνεται η διασπορά και παράλληλα αυξάνεται το ειδικό βάρος της εταιρείας στους δείκτες MSCI.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα