Άμυνα & Διπλωματία

Μύλος: Το ΥΠΕΘΑ διέψευσε τον ...Παναγιωτόπουλο υπό τον φόβο του Ερντογάν


Ενώ το σύνολο σχεδόν των ενημερωτικών ιστοσελίδων δημοσίευσε από το μεσημέρι την πληροφορία ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε παρέμβασή του στον Alpha διέψευσε τα όσα είχε δηλώσει χθες ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν για τα Ίμια, λίγες ώρες αργότερα το ΥΠΕΘΑ με επίσημη ανακοίνωση διέψευσε την ...υπουργική διάψευση.

Συγκεκριμένα η διάψευση της Διευθύνσης Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ακόλουθη:

«Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών».

Ωστόσο, νωρίτερα, έκανε τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος προχώρησε στη διάψευση των δηλώσεων του Ερντογάν σχετικά με την επέτειο των Ιμίων: Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε: «Ο κ. Παναγιωτόπολος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, εκτός αέρα, που είχε με τον Τάκη Χατζή, όπως ανέφερε ο ίδιος στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και δεν ισχύουν τα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν. «Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ".

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ιστοσελίδας Newpost στη διάψευση του ΥΠΕΘΑ. Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα τονίζει πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής με τον Υπουργό». Και προσθέτει: «Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και εθνικά ευαίσθητο επιφυλασσόμαστε για τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων».

Επιπλέον, αναφέρει πως η αρχική συνεννόηση «με την παραγωγή της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στην τηλεόραση του Alpha" ήταν «να κάνει παρέμβαση ο ίδιος στην εκπομπή. Ωστόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος ακύρωσε την συμφωνημένη παρέμβασή του, επικαλούμενος ξαφνική υποχρέωση», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά διαψεύδει η κυβέρνηση τις δηλώσεις του Ερντογάν ή όχι;

Για τη μη διάψευση των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αναφορικά με τα Ίμια εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει δύο μέρες από τις δηλώσεις Ερντογάν για συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση να μην πάει Έλληνας αξιωματούχος στα Ίμια και για συνομιλίες των υπουργών 'Αμυνας για αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα νησιά, και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση: έσπευσε να απαντήσει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΥΠΕΞ και σήμερα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αμφισβήτησε το ρεπορτάζ δημοσιογράφου που μιλούσε για διάψευση του Τούρκου Προέδρου, επικαλούμενος τον ίδιο τον υπουργό 'Αμυνας», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: «Για την ταμπακιέρα όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα. Τελικά διαψεύδει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ή όχι;».

«Επιτέλους, ας καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι στα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και δεν χωρούν τέτοιοι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης