Χρηστικά

Μπαράζ φοροελέγχων στα νησιά – Νέα ηλεκτρονικά «όπλα» για τους ελεγκτές


Μπαράζ φοροελέγχων σε νησιά και τουριστικές περιοχές που αποτελούν εστίες φοροδιαφυγής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εγκαινιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το πράττει, μάλιστα, ρίχνοντας στη μάχη νέα ηλεκτρονικά όπλα όπως το «EΛΕΓΧΟΣ LIVE».

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους φοροελεγκτές να διενεργούν επιτόπιους ελέγχους με tablet, να έχουν πρόσβαση στο οικονομικό προφίλ του επαγγελματία. Οι διαπιστώσεις των ελεγκτών όπως και το Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου θα διαβιβάζονται σε πραγματικό χρόνο στο Taxisnet, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αλλοίωσης των δεδομένων.

Οι ελεγκτές θα «τσεκάρουν» με  αυτόματες διαδικασίες τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές, ενώ θα ελέγχουν αν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα δεδομένα των τιμολογίων και αποδείξεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ. Μέσω του «ΕΛΕΓΧΟΣ LIVE», θα μπορούν να διασταυρώνουν στοιχεία με φορολογικές δηλώσεις και ΦΠΑ του επιχειρηματία και να περνούν από κόσκινο όλο το φορολογικό του ιστορικό.

Για όσους επιχειρηματίες εντοπίζονται ότι οι ταμειακές τους μηχανές δεν εκδίδουν αποδείξεις ή δεν αποστέλλουν τα στοιχεία αυτών στην ΑΑΔΕ, θα μπαίνει «λουκέτο» στο μαγαζί του από 2 έως 10 ημέρες.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα