ΕΥΖην

Μπαμπατζίμ: Oικογενειακό μυστικό με πάνω από 140 χρόνια ιστορίας!


Η αυθεντική γεύση που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά

O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, τρίτη γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλους προϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ»

Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους. 

Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, οπότε πλέον το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το πρώτο εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.

Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι- το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.

Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.

Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης».

Η καλύτερη υποδοχή για τον χειμώνα!

Τώρα που ο χειμώνας μπήκε για τα καλά, τον υποδεχόμαστε παρέα με τα ποιοτικά αποστάγματα του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά ήδη από το 1875 αποτυπώνοντας σε κάθε γουλιά την παράδοση και την αυθεντικότητα του.

Ο άρχοντας της απόσταξης φέρνει την ιδανική πρόταση, που θα συνοδεύσει τους μεζέδες σας δίπλα στο αναμμένο τζάκι και φέτος το χειμώνα, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Είτε σκέτα είτε με γλυκάνισο, τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ ταιριάζουν μοναδικά με κάθε λογής τσιμπολογήματα όπως τυριά, κολοκυθάκια, ελιές, ντολμαδάκια, γίγαντες, απογειώνοντας τη διάθεση της παρέας. 

Κι επειδή σε κάθε παρέα οι γευστικές επιλογές ποικίλουν, τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ θα εντυπωσιάσουν και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Γι’ αυτό λοιπόν μην μπείτε στο δίλημμα μεταξύ ούζου και τσίπουρου, δώστε την επιλογή στη παρέα να διαλέξει εκείνη το απόσταγμα που θα πρωταγωνιστήσει στα τσουγκρίσματα.

Στην υγειά σας λοιπόν! 

* Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

 

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις