Πριν από 142 χρόνια έγινε η πρώτη απόσταξη της οικογένειας Μπαμπατζιμόπουλου! 142 καλοκαίρια απολαμβάνουμε το αυθεντικό, παραδοσιακό Ούζο και Τσίπουρο Μπαμπατζίμ. Και φέτος λοιπόν το καλοκαίρι είναι εδώ! Και θέλει εκδρομές, μπάνια, αλμύρα, χαμόγελα και διασκέδαση με φίλους. Ο καλύτερος τρόπος για να το καλωσορίσουμε επίσημα είναι με τα μοναδικά σε γεύση και αρώματα, παραδοσιακά και ελληνικά ούζα και τσίπουρα Μπαμπατζίμ!
Στο παρεΐστικο ταβερνάκι, εκεί που σκάει το κύμα, οι θαλασσινοί μεζέδες βρήκαν το ταίρι τους, που δεν είναι άλλο από το ούζο Μπαμπατζίμ. Το μοναδικό άρωμά του και η ξεχωριστή γεύση του, αποτέλεσμα της παραδοσιακής απόσταξης και του παντρέματος του μάραθου με τον γλυκάνισο, θα ταιριάξει εξαιρετικά με μεζέδες όπως χταπόδι, καλαμαράκια, μύδια και στρείδια.
Κι αν η παρέα προτιμά τη φρεσκάδα και τα αρώματα του τσίπουρου, το τσίπουρο Μπαμπατζίμ, είτε σκέτο (χωρίς γλυκάνισο) είτε με γλυκάνισο, σίγουρα θα σας κερδίσει. Το τσίπουρο Μπαμπατζίμ χωρίς γλυκάνισο συνοδεύει άριστα μεζέδες όπως μανιτάρια, τυριά, ελιές και φυσικά κάθε λογής καρπό της γης. Για τους λάτρεις των πλούσιων αρωμάτων του γλυκάνισου, το τσίπουρο Μπαμπατζίμ με γλυκάνισο θα ταιριάξει μοναδικά με μεζέδες της θάλασσας, όπως ακριβώς και το ούζο.
Τελικά, όποια κι αν είναι η επιλογή της παρέας που θα πρωταγωνιστήσει στα τσουγκρίσματα, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, γνήσιος συνεχιστής της αυθεντικής απόσταξης από το 1875, εγγυάται τη ποιότητα κάθε φιάλης ούζου και τσίπουρου, σε κάθε τραπέζι και για κάθε παρέα!
O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, τρίτη γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλους προϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ».
Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους.
Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το πρώτο εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.
Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι- το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.
Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.
Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης».
Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.
Στην υγειά σας λοιπόν και καλό Καλοκαίρι!