Πολιτική

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναλογικότερο σύστημα


Την πεποίθηση πως "η χώρα χρειάζεται ένα αναλογικότερο σύστημα διότι πράγματι οι 50 έδρες μπόνους είναι φαλκίδευση της λαϊκής ψήφου, αλλά χρειάζεται και κυβερνησιμότητα. Σε αυτό το αυτονόητο καλούμε όλα τα κόμματα, όχι μόνο το ΚΙΝΑΛ, όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν" εξέφρασε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας ότι "δεν δικαιούται κανείς να παίζει με την πορεία της χώρας και άρα με τη δυνατότητα να έχουμε σταθερή κυβέρνηση".

Παράλληλα, τόνισε για τις απειλές Ερντογάν στο προσφυγικό, ότι "η Τουρκία με τις απειλές της δεν πιέζει την Ελλάδα, την Ευρώπη πιέζει" και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, "πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να ισχύσει, πρέπει να εφαρμοστεί. Ότι, δηλαδή, οι πρόσφυγες που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη θα επιστρέφουν στην Τουρκία".

Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε: "Η έλλειψη επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατανοητή, άλλωστε δυο μήνες μετά τις εκλογές δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί την ήττα τους" και υπογραμμίζει ότι "ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ακριβώς αυτό που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Δίνει καθημερινές μάχες για να αποκτήσει η χώρα πολιτική αξιοπιστία, ώστε σύντομα να κερδίσουμε τη μείωση των πλεονασμάτων".

Στην πιθανότητα να ζητήσει η κυβερνώσα παράταξη εξεταστική για Novartis και ΔΕΗ, η βουλευτής της ΝΔ είπε: "Η ΝΔ δεν επιδιώκει να μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών και δεν θέλει να πάρει τη ρεβάνς", ενώ πρόσθεσε πως αν προκύψουν ευθύνες από την Δικαιοσύνη η Βουλή δεν μπορεί παρά να τις ερευνήσει.