Τουρισμός

Σε ξενοδοχεία επενδύει ο ιδιοκτήτης της Aegean- Big deal Βασιλάκη- Σμπώκου


Στον τουριστικό τομέα επενδύει τώρα η οικογένεια Βασιλάκη, που ελέγχει την αεροπορική Aegean, την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Autohellas και μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες αντιπροσώπευσης, εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

 Μέσω της εταιρείας "Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις" εξαγόρασε μεγάλο ποσοστό της ξενοδοχειακής "Golf Residences", που ανήκει στην οικογένεια Σμπώκου και διαχειρίζεται πολλά τουριστικά συγκροτήματα στην Κρήτη.

 Είναι ένας "γάμος συμφέροντος" μεταξύ δύο μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών της Κρήτης,  ο οποίος θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μονάδων και σε μεγάλες επενδύσεις.

H "Golf Residences"  είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία και operator των τουριστικών συγκροτημάτων Blue Palace Resort & Spa, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights και Koutouloufari Village Holiday Club στην Κρήτη. Εχει επίσης συμμετοχή 50% στο Sheraton Rhodes Resort της Ρόδου.

Η συνολική δυναμικότητα των μονάδων της είναι 3.020 κλίνες, συμπεριλαμβανομένου του Sheraton Rhodes Resort.

Στην εταιρεία GOLF RESIDENCES παραμένουν οι μέτοχοι Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, διατηρώντας ακέραιη την συμμετοχή τους και το management των ξενοδοχειακών μονάδων. 

Η Αγάπη Σμπώκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της GOLF RESIDENCES, δήλωσε:  «Καλωσορίζουμε την EVERGOLF και τη συνεργασία με την οικογένεια Βασιλάκη, με τη βεβαιότητα ότι οι κοινές μας αξίες στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και οι σημαντικές συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν, θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας μας».

Ο Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε: «Αισθανόμαστε τιμή που συνδεόμαστε με μια επιχειρηματική οικογένεια γνωστή για την ποιότητα που προσφέρει παραδοσιακά στο χώρο του τουρισμού και ταυτόχρονα ικανοποίηση που η ένταξη της EVERGOLF στον κλάδο των ξενοδοχείων έρχεται μέσα από τη συνεργασία με μια τόσο αναγνωρισμένη και επιτυχημένη εταιρεία».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία EVERGOLF ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη, δεν έχει οποιαδήποτε μετοχική σχέση με τις δυο εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες, στις οποίες βασικός μέτοχος είναι επίσης η οικογένεια Βασιλάκη (τις Αutohellas & Aegean Airlines). 

Διαβάστε επίσης