Πολιτική

Μουζάλας: Προσπαθείτε να κρύψετε μια πραγματικότητα 20.000 νεκρών


«Η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να δώσει τα στοιχεία για τις ΜΕΘ και ότι προσπαθεί να κρύψει την πραγματικότητα των 20.000 νεκρών.

«Μέσα στην πανδημία που θερίζει και ενώ μιλάνε για το 5ο κύμα, τον Γενάρη, μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία 850 εκατομμύρια. Μιλάμε σήμερα με 20.000 νεκρούς, με 21.000 μέχρι το τέλος του χρόνου. Στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο είχαμε 13.000 νεκρούς. Και, αντί να σιωπάτε, να ψάχνετε να βρείτε λύση, καμαρώνετε ψευδόμενοι», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «δεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη, που να μην μπορεί στο κοινοβούλιο να λεχθεί, που ο κόσμος να μην ξέρει, πόσα κρεβάτια εντατικής έχουμε τελικά. Χίλια τριακόσια, λέει ο ένας υπουργός, 1100 λέει ο άλλος, 1400 είπε ένας βουλευτής, οι δημοσιογράφοι λένε ο καθένας ό,τι νομίζει, ανάλογα που προσανατολίζεται. Πόσα κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε; Πλήρως εξοπλισμένα, με το προσωπικό που χρειάζεται. Πόσα έχουμε χωρίς το προσωπικό που χρειάζεται και είναι πλήρως εξοπλισμένα. Πόσα έχουμε χωρίς να είναι πλήρως εξοπλισμένα. Φέρτε τα στοιχεία στη Βουλή. Είναι δημοκρατική σας υποχρέωση. Αλλά αρνείστε να αναλάβετε τις δημοκρατικές υποχρεώσεις».

Ο βουλευτής είπε ότι με 20000 νεκρούς, κανείς δεν ξέρει ποιοι, πότε θα πάρουν μονοκλωνικά, που θα τα πάρουν, αν θα παραγγείλουμε. «Πως γίνεται να έχετε προσλάβει 10.000 ανθρώπους και τα έξοδα της μισθοδοσίας να μειώνονται κατά 140 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό. Ο κ. Πέτσας μας είπε για πεταμένα λεφτά. Ο κ. Γεραπετρίτης μας είπε για αύξηση ΜΕΘ-αύξηση θανάτων. Ο κ. Σκέρτσος μίλησε για ΕΣΥ πολυτελείας. Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι δεν είναι δόντια δράκου να φυτρώνουν. Η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και αυτή τη γύμνια την ντύνεστε κι εσείς και την υποστηρίζετε, με λόγια ψεύτικα προσπαθείτε να κρύψετε μια πραγματικότητα 20.000 νεκρών και ενώ για 25.000 νεκρούς μιλούν οι λοιμωξιολόγοι μέχρι τον Μάϊο. Κι εσείς σιωπάτε. Δεν δίνετε τα στοιχεία», είπε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις