Πολιτική

Μουσικοί συσχετισμοί με τον Άρη Γραικούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»

Ένας εξαίρετος καλλιτέχνης ο Άρης Γραικούσης σε μια σημαντική βραδιά με πολύ μουσική αλλά και μια βραδιά που θα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο καθώς μέρος των εισπράξεων του ρεσιτάλ θα δοθούν στον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

Συγκεκριμένα, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης στις 14 Μαΐου 2016 θα δώσει ένα ρεσιτάλ αντιθέσεων και εναλλαγών όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής -  μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» στις 20:30 το βράδυ.

Στο ρεσιτάλ των αντιθέσεων και των εναλλαγών, θα ακουστούν διαχρονικά “κλασικά” κομμάτια, με τίτλο «Μουσικοί Συσχετισμοί».

Μερικοί από τους συνθέτες που θα ακουστούν στο πρόγραμμα, είναι:

E. Morricone, A. Piazzolla, S. Rachmaninoff, A. Khachaturian, F. Chopin, N. Rota, I. Albeniz, Y. Tiersen, Ε. Καραΐνδρου, C. Chaplin, A. Desplat κ.α. 

Όλοι αυτοί μαζί, συσχετίζονται μεταξύ τους και συνθέτουν ενότητες με θέματα από ταινίες, -Cinema paradiso, amarcord, modern times, Amelie, Frida, κ.α.- αργεντίνικα Tangos, μικρά αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής -χορούς, Βαλς,-  πρελούδια, καθώς και τραγούδια των δεκαετιών 1930 – 1960. 

 
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις