Τουρισμός

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου σε Χίο και Οινούσσες


Από 3 έως 8 Αυγούστου

Επιστρέφει για τέταρτη χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, από 3 έως 8 Αυγούστου, με Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργικές συμπράξεις.

Το φεστιβάλ θα αναπτυχθεί στη Χίο και στις Οινούσσες, με ελεύθερη είσοδο και δελτία εισόδου τηρώντας τους κανόνες της υγειονομικής κρίσης.

Στις εκδηλώσεις, ο Σωκράτης Σινόπουλος θα συμπράξει με τη Μάρθα Μαυροειδή, ενώ τρία κουαρτέτα -το φωνητικό Κουαρτέτο Γιασεμί, το Giocoso String Quartet που εδρεύει στο Βερολίνο και το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου θα δημιουργήσουν μια μουσική γέφυρα από την κλασική ως την παραδοσιακή και την τζαζ μουσική.
 
Επιπλέον, με την αφορμή της συμπλήρωσης των πενήντα χρόνων από τον θάνατο του πρωτοπόρου συνθέτη Γιάννη Χρήστου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη με τίτλο: «Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)».

Τέλος, όπως κάθε χρονιά, παράλληλα με τις συναυλίες θα πραγματοποιούνται επί μία ολόκληρη εβδομάδα εργαστήρια για παιδιά πρόσφυγες, αλλά και masterclass για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου με τον τραγουδιστή Ghays Mansour από τη Συρία.
 
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, στο Μουσείο Μαστίχας, στο Κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο Χίου και στο Ανοιχτό Θέατρο Βίγλα Παχύ στο Τηγάνι Σιδηρούντας και στις Οινούσσες.
 
Η συνεργασία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως και όλες οι συνεργασίες που είχαν προγραμματιστεί προ πανδημίας, έχουν μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2021.
 
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με την υποστήριξη της γερμανικής πρεσβείας.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα στην διεύθυνση https://chiosmusicfestival.gr

Διαβάστε επίσης