Ενέργεια

Μotor Oil: Μore, ο «πράσινος» βραχίονας του ομίλου – Στόχοι και επενδύσεις


Επενδεδυμένα κεφάλαια ύψους 1,6 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 130 εκατ. θα έχει η νέα εταιρεία του Ομίλου Motor Oil MORE (Motor Oil Renewable Energy), μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Ελλάκτωρ που αναμένεται στο τέλος του χρόνου.

Σε επίπεδο παραγωγικού δυναμικού, μετά την ενσωμάτωση του χαρτοφυλακίου από την εξαγορά του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, θα πλησιάζει τον επόμενο στόχο της για εγκατεστημένη ισχύ περίπου 1GW, η οποία θα είναι ικανή να τροφοδοτήσει με πράσινη ενέργεια περίπου μισό εκατομμύριο νοικοκυριά. Παράλληλα, η MORE θα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, περισσότερο από 2,2 GW.

 Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν σε εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με αφορμή και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Motor Oil.

«Με την ίδρυση της ΜΟRE κάνουμε το επόμενο βήμα μας και προχωράμε στην μετεξέλιξη της Motor Oil σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία. Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας, θέτοντας την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο. Με ένα τολμηρό αλλά προσεκτικά σχεδιασμένο επενδυτικό πλάνο, ο Όμιλος Μotor Oil απαντά έμπρακτα, με λύσεις, στην ανάγκη των ημερών μας για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σημαντικές για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας», δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική της εταιρείας, ο Γενικός Διευθυντής της MORE Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι εστιάζεται στην ένταξη νέων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης, τα υπεράκτια αιολικά αλλά και την ανάπτυξη εκτός Ελλάδος.

Πηγές του ομίλου ανέφεραν στο περιθώριο της εκδήλωσης ότι αναμένεται η αποσαφήνιση των αποφάσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από κυβερνητικής πλευράς σε σχέση με την φορολόγηση των υπερκερδών των διϋλιστηρίων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη φορολόγηση των κερδών που προκύπτουν από τις εξαγωγές καυσίμων και την ανατίμηση της αξίας των αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα