Ενέργεια

Motor Oil: Μέρισμα ρεκόρ για το 2023 ύψους €1,8 ανά μετοχή


Η Γενική Συνέλευση της Motor Oil ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ρεκόρ 1,8 ευρώ ανά μετοχή. Το μέρισμα θα αποκοπεί στις 26 Ιουνίου και θα διανεμηθεί στις 3 Ιουλίου. Έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα 0,40 ευρώ από τον Νοέμβριο. 

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα», τόνισε στη συνέλευση ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης και πρόσθεσε «ευθύνη μας και στοίχημα είναι να παραμείνουμε ισχυροί και να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας με σημαντικές επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας». Ο ίδιος σημείωσε ότι η μετεξέλιξη της ΜΟΗ, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης πρέπει να γίνει σε πλαίσιο ασφάλειας και ισορροπίας.

Στις σημαντικότερες εξελίξεις της χρονιάς για τον όμιλο ήταν μεταξύ άλλων η ίδρυση της Hellenic Hydrogen στην οποία η ΜΟΗ έχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%, η επανένταξη της ΜΟΗ  στο MSCI το Μάρτιο, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Θαλής στην κυκλική οικονομία ενώ πέρυσι ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά λειτουργίας νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας. Τέλος το Μάιο του 2023 έγινε η εξαγορά της  Unagi ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία για την εξαγορά του υπόλοιπου 25% του Ανέμου. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Motor Oil