Οικονομία

Μοσκοβισί: Οι παροχές της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν


"Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου", υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την είσοδο του στο σημερινό Eurogroup.

Παράλληλα, ο Επίτροπος τόνισε: «Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα παρουσιαστεί εν ευθέτω χρόνω και όχι σήμερα».

Εν συνεχεία, δήλωσε: «Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα. Είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές αρχές».

Κλείνοντας, ο Μοσκοβισί ανέφερε πως ο διάλογος θα βασίζεται τόσο στο δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων όσο και στον κοινωνικό, καθώς και στην ανάπτυξη, συμπληρώνοντας ότι είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι που είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες και υπέφεραν.