Οικονομία

Morgan Stanley: Η ΕΚΤ βάζει τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων


Τελειώνει τις αυξήσεις επιτοκίων η Ευρωπαϊκη Κεντρική Τράπεζα, όπώς αναφέρει η Morgan Stanley.

Οικονομολόγοι της αμερικανικής τράπεζας αναφέρουν σε έκθεση τους: "Την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις υπηρεσίες της Ευρωζώνης ακολούθησαν σημάδια ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομίας, η οποία είναι πιθανό να ανατρέψει την ισορροπία για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής υπέρ μιας παύσης αυτόν τον μήνα", σημειώνοντας πως τώρα αναμένουν ότι "η ένατη συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων του Ιουλίου ήταν και η τελευταία".

"Αλλάζουμε την εκτίμηση μας για την ΕΚΤ και αναμένουμε μια παύση τον Σεπτέμβριο", αναφέρεται στο υπόμνημα, όπως τονίζει το Bloomberg και προσθέτει πως «βλέπουμε τώρα το τελικό επιτόκιο στο 3,75%».

Οι αναλυτές της Morgan Stanley επισημαίνουν ότι η πτώση του πληθωρισμού στις υπηρεσίες τον Αύγουστο στο 5,5% από 5,6% προηγουμένως θα μπορούσε να σταθεί κρίσιμος παράγοντας για την υποστήριξη της θέσης ότι η κορύφωση του δομικού πληθωρισμού ανήκει τώρα στο παρελθόν.

Οι ίδιο θεωρούν ότι το μακροοικονομικό υπόβαθρο γίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκό για τις πραγματικές αποδόσεις, οι οποίες απογυμνώνουν τον πληθωρισμό, δεδομένου του «μειούμενου κινδύνου επίμονου πληθωρισμού καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της ΕΚΤ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα