Αγορές

Morgan Stanley: Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές


H Μorgan Stanley προχώρησε σε αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών, overweight» από «equal weight» Ιδιαίτερη μνεία κάνει για τις τραπεζικές μετοχές που αποτελούν και την κορυφαία επιλογή της, σημειώνοντας ότι έχουν ισχυρότατες προοπτικές και έως οι αποτιμήσεις τους ήταν αδικαιολόγητα φθηνές.

Ο αμερικανικός οίκος «ψηφίζει» Ελλάδα υποστηρίζοντας σε νέα έκθεσή του, ότι αποτελεί την αγορά με το καλύτερο το καλύτερο προφίλ ανταμοιβής-κινδύνου στην περιοχή της Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΕΜΕΑ).

Στην αναβάθμιση των ελληνικών μετοχών εκ μέρους της Morgan Stanley συμβάλει ισχυρά και η εξαιρετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, την οποία αναγνωρίζουν και οι συντάκτες της έκθεσης. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση του αμερικανικού οίκου, που «ασπάζεται» παρόμοιες προβλέψεις που έχουν γίνει από διεθνείς θεσμούς και φορείς, η Ελλάδα θα αποφύγει την ύφεση το 2023, σε αντίθεση με την Ευρωζώνη και κραταιές χώρες όπως η Γερμανία. Αυτό θα το πετύχει χάρη στην ορθά στοχευμένη δημοσιονομική πολιτική αλλά και στα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα