ΕΥΖην

Moonshot, ένα sneaker με μηδενικές εκπομπές άνθρακα


Στο Global Fashion Summit στην Κοπεγχάγη, η φίρμα Allbirds παρουσίασε το Moonshot, ένα σε στυλ μάλλινης κάλτσας αθλητικό παπούτσι με βιοπλαστική σόλα, υποστηρίζοντας ότι, στη διάρκεια της ζωής του, εκπέμπει μηδενικές ποσότητες άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Το άνω μέρος του γκρι trainer είναι κατασκευασμένο από μαλλί μερινός που προέρχεται από τη Lake Hawea Station, μια φάρμα στη Νέα Ζηλανδία η οποία εφαρμόζει βιώσιμη διαχείριση γης για να δεσμεύει περισσότερο διοξείδιο από όσο παράγει.

Μέσω αναγεννητικών πρακτικών όπως επαναφύτευση γηγενών δέντρων και βλάστησης καθώς και διατήρηση των επιπέδων παγίδευσης διοξειδίου του άνθρακα στο έδαφος με εκ περιτροπής βοσκή, η νεοζηλανδική φάρμα λέει ότι δεσμεύει σχεδόν διπλάσιο διοξείδιο από αυτό που εκπέμπει.

«Μαλλί που προέρχεται από αναγεννητικές πρακτικές γεωργίας και κτηνοτροφίας ήταν κρίσιμης σημασίας πυλώνας που μας βοήθησε να φανταστούμε εκ νέου το πώς σχεδιάζονται προϊόντα και κατασκευάζονται μέσα από την οπτική της μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Για εμένα, η ανεκμετάλλευτη σήμερα ευκαιρία για προϊόντα φυσικής προέλευσης και μηδενικών εκπομπών είναι το μέλλον της μόδας» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο συνιδρυτής της φίρμας υποδημάτων Tim Brown.

Το Moonshot, το οποίο σύμφωνα με την Allbirds είναι το «πρώτο παγκοσμίως υπόδημα μηδενικών εκπομπών άνθρακα» (https://www.instagram.com/p/Ct_qb0wSiE5/), θα διατεθεί στην αγορά την επόμενη άνοιξη.

Το 2020, η Allbirds έγινε η πρώτη φίρμα μόδας που προσφέρει πληροφορίες για το ίχνος άνθρακα στις ετικέτες όλων των προϊόντων της. Έκτοτε, δεσμεύθηκε να μειώσει το ίχνος άνθρακα των προϊόντων της κάτω από ένα χιλιόγραμμο και το συνολικό αποτύπωμά της στο «μηδέν, σχεδόν» έως το 2030.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα