Οικονομία

Moody's: Προς την ύφεση το 60% της ευρωζώνης


Την πεποίθηση πως Γερμανία, Ιταλία και Σλοβακία θα δουν το ΑΕΠ κάτω από τα επίπεδα της εποχής πριν την πανδημία, όπως αναφέρουν οικονομολόγοι της Moody's Investors Service, κάνοντας λόγο για αρνητικές προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της ευρωζώνης το 2023, με τον οίκο να προβλέπει «ήπια ύφεση».

«Τα μέτρα στήριξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και η αποκατάσταση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού θα αμβλύνουν ορισμένες από αυτές τις επιπτώσεις», όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Moody's, Heiko Peters,, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ πρόσθεσε «ωστόσο εξακολουθούμε να προβλέπουμε ότι το 60% των κρατών της ζώνης του ευρώ θα βρίσκεται σε ύφεση».

Η Γερμανία στο τέταρτο τρίμηνο απέφυγε την ύφεση που είχαν προβλέψει προηγουμένως οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με δοκιμαστική εκτίμηση της Παρασκευής. Η προοπτική της Moody's υποδηλώνει, όμως, ότι μια τέτοια ανθεκτική απόδοση δεν θα αντέξει πολύ ακόμα.

Κλείνοντας, ο οίκος επισημαίνει πως αν εμφανιστεί ο στασιμοπληθωρισμός θα έχει πιστωτικές συνέπειες για ορισμένες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ύφεση