Ασφαλιστική Αγορά

Μόνο 2 καταδίκες στην υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια»


Μόνο δυο υπεύθυνοι επενδύσεων της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» κρίθηκαν ένοχοι στην γνωστή υπόθεση της Ασπίς, που κλυδώνισε την εγχώρια ασφαλιστική αγορά και έπληξε αρκετούς πολίτες.

Ο ένας καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 12 ετών, για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ στον δεύτερο το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 7 ετών.

Ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης και πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου Παύλος Ψωμιάδης απεβίωσε τον Ιούλιο του 2017 στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενος από το 2010. Ο Παύλος Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών.

Σημειώνεται πως μεταξύ των προσώπων που κρίθηκαν αθώοι είναι η σύζυγος και τα δυο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη οι οποίοι, μάλιστα, στο πλαίσιο της ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση είχαν προφυλακιστεί για 11 μήνες.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να έδρασε από το 2000 έως και το 2010 προβαίνοντας σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου «Ασπίς», όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις