Επιχειρήσεις

Μόνο Τρίτη έως Πέμπτη στο γραφείο το προσωπικό της Hugo Boss και μετά τον κορονοϊό


Την επιλογή της εργασίας εξ αποστάσεως από Παρασκευή έως και Δευτέρα ακόμη και μετά την πανδημία του κορονοϊού θα παρέχει ο Hugo Boss σε μεγάλο μέρος του προσωπικού του, ζητώντας παρουσία στο γραφείο μόνο από Τρίτη έως και Πέμπτη.

Ο γερμανικός οίκος μόδας έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από εσωτερική έρευνα, που έδειξε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοί του αισθάνονταν λιγότερο στρες όταν εργάζονταν από το σπίτι τους στη διάρκεια της πανδημίας και είχαν περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές τους ή την προσωπική τους ζωή, ενώ οι διευθυντές ήταν επίσης πολύ ευχαριστημένοι με τη δουλειά που γινόταν εξ αποστάσεως.

«Το μέλλον ανήκει σε, προσαρμοσμένους στις ανάγκες κάθε εταιρείας, συνδυασμούς δουλειάς στο γραφείο και δουλειάς εκτός γραφείου», δήλωσε ο Γιόχεν Έκολντ, διευθυντής ανθρώπινων πόρων στον οίκο Hugo Boss.

«Το υβριδικό μοντέλο μας εργασίας λαμβάνει υπόψη την αυξανόμενη επιθυμία των εργαζομένων για εναλλακτικές επιλογές προγραμματισμού και τόπου».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τρεις ημέρες στο γραφείο επιτρέπουν τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό συναντήσεων και εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ελκυστικότητα του ομίλου ως εργοδότη και προστατεύουν το περιβάλλον μειώνοντας τις μετακινήσεις.

Το νέο πρόγραμμα θα είναι αρχικά διαθέσιμο από τον Οκτώβριο σε περίπου 3.200 εργαζομένους στη Γερμανία, οι δουλειές των οποίων δεν απαιτούν φυσική παρουσία στο γραφείο, όμως ο Hugo Boss αναμένει πως παρόμοια μοντέλα θα υιοθετηθούν στις θυγατρικές του σ' όλον τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης