ΕΥΖην

Μόδα - "κίτρινα γιλέκα" ...σημειώσατε 2! Μεταθέτει το ανδρικό ντεφιλέ του ο Dior


"Κίτρινα γιλέκα" και Εβδομάδα ανδρικής μόδας δε μπορούν να συμβαδίσουν... Γι' αυτό και ο οίκος Dior μετέθεσε το ανδρικό ντεφιλέ του στο Παρίσι στις 18 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00 το απόγευμα.

Αρχικά η επίδειξη είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο, 19 του μηνός, αλλά αναβλήθηκε λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων των "κίτρινων γιλέκων" στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο οίκος Dior ανακοίνωσε τη νέα ημερομηνία στους καλεσμένους του με ηλεκτρονικό μήνυμα, χωρίς ακόμη να γίνει γνωστός ο τόπος διεξαγωγής της παρουσίασης της ανδρικής κολεξιόν για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2019/2020.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα ντεφιλέ του οίκου Comme des Garçons Homme που έχει προγραμματιστεί την ίδια ημέρα στις 17.00 και του Balmain Homme στις 19.00.

Άλλωστε, στα "κίτρινα γιλέκα" φέρεται να οφείλεται η πτώση του τζίρου από 20% έως 40% στο λιανικό εμπόριο και μια μείωση της επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα.

Ο αντίκτυπος των κινητοποιήσεων των διαδηλωτών δείχνει να έχει "σοβαρές και συνεχιζόμενες" συνέπειες, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ.

Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τους διαδηλωτές κοστίζουν ακριβά σε επισκευές στις μπουτίκ του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού. Τον Δεκέμβριο 11 πολυτελή καταστήματα διάσημων γαλλικών οίκων λεηλατήθηκαν, ανάμεσά τους οι μπουτίκ των Givenchy και Chanel και οι ζημιές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Η πρωτεύουσα της πολυτέλειας και της μόδας πληρώνει ακριβά τις διεκδικήσεις της. Αυτό υπονομεύει και τη φήμη της.

Ο Μάριο Ορτέλι, στέλεχος της εταιρίας συμβούλων στον τομέα των ειδών πολυτελείας Ortelli & Co, είχε δηλώσει παλαιότερα: "Κανείς δεν θέλει να κάνει βόλτα με μια τσάντα Hermes στο χέρι, όταν γύρω του σημειώνονται βίαιες διαδηλώσεις".

Ωστόσο, τίποτε δεν αποθαρρύνει τους fashionistas. Η Εβδομάδα Μόδας θα πραγματοποιηθεί παρά τις κινητοποιήσεις.

Όπως έλεγε η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας Ιταλίδα Έλσα Σκιαπαρέλι, "σε δύσκολες περιόδους, η μόδα είναι πάντα εκκεντρική".
 
Πηγή: Reuters, L' Officiel

Διαβάστε επίσης