Οικονομία

Μιχαηλίδου: Η νέα σχέση του υπουργείου Εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ


Στον διπλασιασμό του προϋπολογισμού, στην κάλυψη ανασφάλιστων, αλλά και στις συμβάσεις με προνοιακές δομές, που έβαλαν νέα θεμέλια στη συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην επετειακή εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του φορέα.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, μετά την εποικοδομητική συνεργασία μας με τον ΕΟΠΥΥ, διορθώθηκαν αδικίες του παρελθόντος, όπως η στασιμότητα των νέων συμβάσεων από το 2012, το ασαφές αδειοδοτικό πλαίσιο, αλλά και ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε:

1. Στη θέσπιση σταθερής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από το υπουργείο Εργασίας, η οποία διπλασιάστηκε και ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ.

2. Στην κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, μέσω του ΕΟΠΥΥ, χωρίς διακρίσεις.

3. Στην εξασφάλιση τακτικής χρηματοδότησης των δομών κοινωνικής πρόνοιας από τον ΕΟΠΥΥ, όπως γηροκομεία, θεραπευτήρια χρόνιων πασχόντων και οικοτροφεία ΑμεΑ, μέσω της δημιουργίας νέου πρότυπου σύμβασης.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, στο στρογγυλό τραπέζι συζήτησης, που είχε τίτλο «Ο ρόλος και η στρατηγική του ΕΟΠΠΥ στην ανάπτυξη δικτύου συμβάσεων υγειονομικής περίθαλψης», μαζί με την υφυπουργό, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΛΕΝΙΚ & ΜΥ (Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης), Γεώργιος Δημητριάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), Θεόδωρος Χαμακιώτης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΑμεΑ, Χρήστος Δαραμήλας. Τη συζήτηση συντόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συμβάσεων του ΕΟΠΠΥ, Νίκος Κικίλιας.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Έχουμε καταφέρει να χτίσουμε μία γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ. Χαρτογραφήσαμε πλήρως τον χώρο της κοινωνικής φροντίδας και εξασφαλίζουμε ασφάλεια δικαίου σε όλους τους εμπλεκόμενους. Διορθώνουμε λάθη του παρελθόντος και με αποτελεσματικές συνέργειες δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής τους στην κοινωνική φροντίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοικήτρια του ΕΟΠΥ, Θεανώ Καρποδίνη, για την άριστη συνεργασία μας, αλλά και για την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητά της. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Συνεχίζουμε, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΕΟΠΥΥ