Πολιτική

Μητσοτάκης: Το 112 θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό- Σύντομα η ενδιάμεση λύση


Σε λειτουργία ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να τεθεί, άμεσα, ο αριθμός "112", κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογράμμισε πως η ενδιάμεση λύση που σχεδιάζεται (μέχρι να τεθεί σε ολοκληρωτική λειτουργία το 112) ώστε να μπορούν να σταλούν sms σε συγκεκριμένες περιοχές στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: "Δε μπορώ να δεχθώ ότι εν έτη 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί", ενώ πρόσθεσε πως το 112 θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό.

Παράλληλα, ανέφερε: "Ζήτησα από τον υπουργό να συνεννοηθεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για μια ενδιάμεση λύση η οποία θα πρέπει να έχει δοθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα. Με αυτή τη λύση θα μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα σε περίπτωση επικίνδυνων καταστροφών οι οποίες μπορεί να είναι προβλέψιμες".

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Το Κράτος οφείλει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη…Θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες και θα αποκτήσουν ψηφιακό χαρακτήρα, ώστε να είναι δυνατό να επικοινωνούμε με το δημόσιο με ευκολία από το σπίτι ή από το χώρο εργασίας" και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης είπε: "Στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη" και σημείωσε πως "έχει ξεκινήσει να δουλεύει πιλοτικά το 112. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Θα υπάρξει ενδιάμεση λύση ώστε να μπορούν να σταλούν sms σε συγκεκριμένες περιοχές στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Ο στόχος μας είναι αυτή η λύση να είναι έτοιμη σε ένα μήνα".

Κλείνοντας, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα έχει άμεσα συναντήσεις με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.