Οικονομία

Μητσοτάκης: Θα δώσουμε 2,1 δισ. για υποδομές στην πολιτική προστασία


Το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης δυο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα

«Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εκσυγχρονίσει δραστικά όλες τις υποδομές της πολιτικής προστασίας. Η κλιματική κρίση με την οποία όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος, καθιστά αυτή την επένδυση μονόδρομο», τόνισε μεταξύ άλλων  ο πρωθυπουργός. Στην συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

«Θέλω να θυμίσω ότι θα διαθέσουμε παραπάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την πολιτική προστασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι τα δύο νεότευκτα πλοία ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος στις εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη θάλασσα. «Πλέον ο στόλος του Σώματος ανέρχεται σε 12 πυροσβεστικά πλοία, στα οποία θα προστεθούν και άλλα μέσω του ΑΙΓΙΣ», είπε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα