Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα αυξήσουμε τις ξένες επενδύσεις και θα κινητοποιήσουμε τις εγχώριες


Στις κινήσεις που θα προβεί η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στους Financial Times, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «θα καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, θα αλλάξει το επιχειρηματικό κλίμα, θα φέρει σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων και θα κινητοποιήσει και τις εγχώριες επενδύσεις».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στις δηλώσεις του πως τα τελευταία χρόνια «η δημοσιονομική πολιτική υπήρξε υπερβολικά περιοριστική», υπογραμμίζοντας ότι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος προς στην επιχειρηματική κοινότητα, σημείωσε ότι θα μειώσει τους φόρους και ότι θα αποκαταστήσει την ρευστότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει και εκείνοι να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Σχετικά με τα ζητήματα διαπλοκής ανάμεσα σε πολιτικούς και επιχειρηματίες, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε: «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

Κλείνοντας, οι Financial Times κάνουν λόγο για το πρόγραμμα της ΝΔ στην εκπαίδευση, με τον κ. Μητσοτάκης να τονίζει πως «δεν μπορούμε να επιτύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο μας».