Πολιτική

Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ: ενίσχυση των αδυνάμων μέσα από τα πλεονάσματα


Τις βασικές γραμμές του προγράμματος τις ΝΔ έδωσε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ενίσχυση των αδύναμων συνταξιούχων θα δοθεί μέσα από ένα μηχανισμό στήριξης, μέσα από τα πλεονάσματα ανάπτυξης.

Χαρακτήρισε "ξεδιάντροπο" τον τρόπο που η κυβέρνηση έδωσε το επίδομα και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας αν μπορούσε μαζί με τα ψηφοδέλτια θα μοίραζε και τα χρήματα του επιδόματος». Ακόμα, δεσμεύτηκε πως θα φέρει ρύθμιση στη Βουλή, ώστε να μην δίνονται επιδόματα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές.

Αναφορικά με την ασφάλεια ανέφερε ότι θα γίνουν προσλήψεις στην αστυνομία, και θα ενισχυθεί με μέσα (περιπολικά) και υλικά (αλεξίσφαιρα γιλέκα), ενώ θα επανέλθει και η ομάδα Δ.

Ο φρούραρχος της Βουλής έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μιλώντας για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα. Ανέφερε πως ο πρόεδρος της Βουλής, έχει την ευθύνη στο βαθμό που εποπτεύει την φρουρά της Βουλής και κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα.    Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

Αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε οριζόντια μεσοσταθμική μείωση του φόρου κατά 30%

Για την εκπαίδευση αναφέρθηκε στην κατάργηση του ασύλου και στη δημιουργία του πρώτου πρότυπου σχολείου στο Περιστέρι.

Για την υγεία ανέφερε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων δεν θα είναι κομματικά στελέχη, ενώ για τους πολίτες θα γίνονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και παράλληλα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού.

 

Διαβάστε επίσης