Διεθνή

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Δεδομένη η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη


Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο ξεκινά από σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης,με σκοπό να παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο της Ελλαδας απο την κρίση.

Η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην οποία εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας,ενώ τόνισε πως η θέση της χώρας πρέπει να βρίσκεται στον στενό πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κ. Μέρκελ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην αξιολόγηση οδηγούν τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ μετέφερε τις σκέψεις του για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ν.Δ. σε όλους τους τομείς, όπως στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και τη δικαιοσύνη. Επίσης, υποστήριξε ότι η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε και το θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο, αναγνώρισε πάντως πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις σε όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει.

Οι κ. Μητσοτάκης και Μέρκελ συνομίλησαν κατ' ιδίαν για 20 λεπτά, ενώ ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή συνεργατών των δύο πλευρών. Το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις