Επίσκεψη στο Ίδρυμα Brainport του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν πραγματοποίησε το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στη Χάγη.
Το Ίδρυμα προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογική σύνδεση της επιστημονικής παραγωγής με την αγορά. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος ο οποίος στη συνέχεια του έκανε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του πανεπιστημίου, και ακολούθησε ξενάγηση του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις και ενημέρωση.
Στη συνέχεια τρεις απόφοιτοι του πανεπιστημίου που έχουν πλέον δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις και συνεργάζονται με το Ίδρυμα αξιοποιώντας ομάδες φοιτητών, ανέπτυξαν στον Έλληνα πρωθυπουργό το αντικείμενό τους και τη διασύνδεσή τους με την παραγωγή και την αγορά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλησε η επίσκεψή του να αποτελέσει σύμβολο του προσωπικού του ενδιαφέροντος και της κατεύθυνσης που θέλει να δώσει στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλώντας στους οικοδεσπότες του είπε ότι το Ίδρυμα και η δραστηριότητά του «αποτελείται πηγή έμπνευσης για εμάς, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα » και προσέθεσε ότι «στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες που μπορούν να δώσουν ώθηση ».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο πρωθυπουργός «έπεσε επάνω» σε αρκετούς Έλληνες φοιτητές οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του και έβγαλαν selfies. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες , το Ίδρυμα Brainport είναι ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που προωθεί την σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μια «γέφυρα» για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.
πηγή: ΑΠΕ